Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013
                                                                           
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) για αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τον Νομό Αττικής.  

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Διανύουμε τον πιο επικίνδυνο μήνα για εκδήλωση πυρκαγιάς στην ύπαιθρο. Εφιστούμε τη προσοχή των πολιτών για έγκαιρη ειδοποίηση της Π.Υ. (199) σε υποψία ακόμα καπνού! 

Η προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων μας!